Sök

Letar du efter resa?

Använd reseplaneraren

Sommartidtabeller gäller 19 juni-20 augusti

Från den 19 juni kör alla våra fordon enligt en sommartidtabell. Samtidigt gör vi en del förändringar i trafiken. Läs nedan om vilka linjer som påverkas.

En del av förändringarna som görs på grund av projekt som ingår i Västsvenska paketet och stadsutvecklingsprojekt i Göteborg.

Västsvenska paketet bidrar till ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige. Paketet innehåller stora satsningar på vägar, järnvägar och kollektivtrafik. Läs mer här.

Delar av Nils Ericson terminalen stängs

I sommar startar nedmonteringen av de delar av Nils Ericsson terminalen som ligger längs med Kruthusgatan. Anledningen till detta är att marken ska användas till olika projekt i Centralenområdet. Arbetet innebär att Västtrafik behöver flytta busstrafiken som tidigare gick därifrån.

Dessa linjer kommer att få nya hållplatslägen inne på Nils Ericson terminalen:

  • Linje 59, 91, Lerumsnabben, Gråbosnabben och Ösnabben. 

Dessa linjer flyttas till hållplatser utanför terminalområdet:

  • Linje 24, 58, 173 och 519 får nya hållplatslägen i centrala Göteborg.

Läs mer under respektive linje nedan.

För att underlätta för resenärerna har fokus för Västtrafik varit att bibehålla goda möjligheter till byten och vidare resor från de knutpunkter och hållplatser som bussarna flyttas till. Vi är medvetna om att förändringarna innebär extra byten för vissa resenärer, men när kapaciteten och framkomligheten i Göteborg minskar behöver vi justera vår trafik för att komma fram.


g
ERROR MESSAGE

TITLE

TEXT

OK